Een taxatierapport nodig? Dan bent u bij Peter van den Oetelaar Lommers Makelaars aan het juiste adres. Als Register Makelaar Taxateur stellen wij een (gevalideerd) uitgebreid taxatierapport op in Bergeijk, Eersel, Valkenswaard en directe omgeving.
Wanneer u niet op zoek bent naar een officiële taxatie, maar wel wilt weten wat uw woning waard is op de huidige woningmarkt, kunt u kiezen voor een gratis waardebepaling.

woningtaxatie

over

Een woning taxeren is niet hetzelfde als een waardebepaling van uw woning. Het is een bekend misverstand. Wanneer u overweegt om uw huis of appartement in de Gemeente Bergeijk, Eersel of Valkenswaard in de verkoop te zetten en benieuwd bent naar de mogelijke opbrengst, dan is een officiële taxatie niet nodig. Een waardebepaling is dan al voldoende. Een waardebepaling door Peter van den Oetelaar Lommers Makelaars is vrijblijvend en kosteloos. Wij laten u onderbouwd zien hoe uw woning in de lokale verkoopmarkt ligt, door de verwachte verkoopwaarde te schetsen en u vervolgens te adviseren over de vraagprijs van de woning.

Is een officiële taxatie al nodig?

Om te bepalen hoe uw woning in de markt ligt, is een goede kennis van de lokale woningmarkt essentieel. Bij een waardebepaling van uw huis of appartement kijken wij onder meer naar de staat van uw woning, naar de ligging en de omgeving. Ook nemen we verbeterpunten en referentieobjecten in de buurt mee in ons oordeel. Kortom: met een gratis, en vrijblijvende waardebepaling door Peter van den Oetelaar Lommers Makelaars krijgt u snel en deskundig inzicht in de factoren die bepalend zijn voor de waarde van uw woning. 

Vraag een gratis waardebepaling aan. Dit verplicht u tot niets! 

Bij het nemen van een beslissing

Betrouwbaar taxatierapport nodig?

Inzicht in de waarde van uw woning

Bij een boedelscheiding

Bij een aanslag erfbelasting

Bij bezwaarmaking WOZ-waarde

neem contact op

Uw woning in de gemeente Bergeijk, Eersel of Valkenswaard laten taxeren is nodig wanneer u een hypotheek wilt aanvragen. Zonder taxatierapport kunt u geen hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) krijgen. Maar er zijn meer momenten waarop een betrouwbaar taxatierapport noodzakelijk is.

 Verschil woning taxeren en waardebepaling

Geldverstrekkers en de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) hanteren strikte regels omtrent het taxeren van een woning. Zo moet het waardeoordeel door een gecertificeerde taxateur worden uitgevoerd, en dit moet worden vastgelegd in een erkend taxatierapport. De rapporten van de gecertificeerde taxateur van Peter van den Oetelaar Lommers Makelaars worden gevalideerd door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) en worden zodoende geaccepteerd door iedere geldverstrekker en de NHG. Een NWWI-taxatie komt volgens duidelijke richtlijnen tot stand.

 NWWI-taxatie van uw woning

Het verschil tussen uw woning taxeren en een waardebepaling van uw woning is de officiële documentatie. Wilt u een indruk van de verkoopwaarde van uw huis of appartement? Dan is een waardebepaling voldoende. In andere gevallen, zoals een hypotheekaanvraag, is uw woning taxeren een must. Peter van den Oetelaar Lommers Makelaars helpt u graag.

maak een afspraak